Меню

Кексчета с течен шоколад и кафе

15 октомври 2023 | 07:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Кексчета с течен шоколад и кафе
40 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.
  2. Отделно с помощта на миксер разбийте до пухкавост яйцата със захарта.
  3. След това малко по малко, продължавайки да разбивате с миксер, добавяйте от брашнената смес, млякото, кафето и олиото.
  4. Накрая трябва да се получи хомогенно тесто.
  5. Пригответе форма за мъфини/кексчета.
  6. Ако няма да ползвате хартиени формички, намазнете и набрашнете формата. Сипете във всяко „гнездо“/формичка малко от тестото. Добавете малко течен шоколад и след това върху него отново от тестото за мъфините.
  7. За финал отново малко течен шоколад.
  8. Важно е да не препълвате формичките. Количеството смес трябва да е около 3/4 от височината на формичката.
  9. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-18 минути.
  10. Сервирайте, след като кексчетата са напълно изстинали.

Свързани статии

По идея от blog.giallozafferano.com.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай