Меню

Мусака “Летен полъх”

18 май 2008 | 11:10 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Мусака “Летен полъх”

Приготвяне

Продукти:
1 кг тиквички
1 кг патладжани
500 г консервирани белени червени домати
3 стръка пресен чесън
половин връзка магданоз
половин връзка копър
200 г кашкавал
200 г сирене
8 суп. лъж. олио
сол на вкус

Приготвяне
Патладжаните и тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина един пръст, слагат се в два отделни съда, посоляват се и се оставят да престоят около 40 мин. В дълбока тава се сипва олиото, фурната се включва на 200 градуса и тавата се поставя вътре за около 2 мин., за да се загрее олиото. Патладжаните и тиквичките се подреждат в тавата и сместа се запича до полуготовност на зеленчуците, като се разбърква от време на време. Чесънът се нарязва на ситно, смесва се с консервираните домати и се изсипва в тавичката. Ястието отново се запича, докато червените домати останат на мазнина. След това ястието се покрива с настърганите на ситно кашкавал и сирене, запича се до златисто. Накрая се поръсва с нарязаните копър и магданоз.

Вегетарианско руло “Изненада”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 11 години )