Меню

Рецепта за Bouyourdi – гръцка разядка с фета сирене

7 октомври 2023 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Доматите и чушките се нарязват на колелца.
  2. Вземете малка подходяща тава за печене. Сложете ред чушки и домати, поръсете със зехтин и сушения риган. 
  3. Разпределете половината от моцарелата и фета сиренето (цялото количество, но нарязано на парчета) равномерно. 
  4. След това отгоре поставете останалите резени домати, чушките, останалата моцарела и отново полейте със зехтин, поръсете с риган и люспи лют пипер. 
  5. Покрийте формата за печене с алуминиево фолио. 
  6. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, след това премахнете фолиото и запечете още малко, докато сирената станат златистокафяви. 
  7. Сервирайте с хубав хляб. 

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай