Меню

Кекс с ябълки и масло

10 октомври 2023 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете ябълките на кубчета, почистете ги от кочана и семките. 
  2. Отделно в купа разбийте с миксер яйцата заедно със захарта и солта.
  3. След това добавете млякото, лимоновата кора, разтопеното масло (но да не бъде вряло), ванилията, канелата,пресятото брашно и бакпулвера.
  4. Отново разбийте добре с миксера и когато се получи хомогенна смес може да прибавите нарязаните ябълки и лимоновия сок. 
  5. Разбъркайте с шпатула и изсипете тестото в тава за печене, която да не е дълбока, а по-скоро по-плитка и продълговата. Може да ползвате и йенски съд.  
  6. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за 25 минути.
  7. Когато кексът изстине, може да го сервирате с ванилов сос, който да приготвите по ваша рецепта или от готова смес. 

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай