Меню

Веган бургери

25 октомври 2023 | 10:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Веган бургери
60 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне
  1. Смелете орехите в мелачка или блендер. Сложете ги в купа. След това пасирайте предварително печените на скара или грил гъби.
  2. Добавете маслото и включете отново уреда, докато се смесят. 
  3. След това смесете гъбената смес с булгура, овесените ядки, цвеклото, майонезата, соевия сос, солта, пипера и чесъна.
  4. Накрая добавете орехите. Разбъркайте много добре, сякаш правите кайма.
  5. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за 1 час. 
  6. От сместа оформете бургерите. Загрейте грил тиган на висока температура. Намажете с малко мазнина.
  7. Печете бургерите от всяка страна по 3-4 минути.
  8. Сервирайте бургерите в хлебчетата, гарнирани с любимите ви добавки – резени домати, лук, краставици, кисели краставички и сос– изборът е ваш. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай