Меню

Рецепта за мароканска салата Taktouka

1 ноември 2023 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Изпечете чушките и ги сложете в хартиена, найлонова торба, или покрити в купа, за да може след това по-лесно да ги обелите. 
  2. В добре загрят риган добавете зехтина заедно с чесъна.
  3. Гответе няколко секунди като бъркате, за да не загори чесъна. 
  4. Следва да добавите доматите, червения пипер, червения пипер на люспи, кориандъра, сол и черен пипер. 
  5. Оставете сместа да заври, след това намалете котлона и покрийте тигана наполовина  с капак. Оставете да къкри около 10 минути.
  6. Обелете и нарежете печените чушки, след което ги добавете към доматената смес. 
  7. Оставете я да къкри още около 5 минути.
  8. За финал сложете  магданоза, кориандъра и червения винен оцет. 
  9. Разбъркайте и махнете от котлона, за да се охлади, преди да сервирате. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай