Меню
Готварство

Шоколадово вълшебство

27.07.2008г. / 13 53ч.
Аз жената
Шоколадово вълшебство

Продукти:
200 г течен шоколад
1 краве масло
5 с. л. захар
7 с. л. брашно
4 жълтъка
2 белтъка
100 г орехи

Приготвяне: Течният шоколад и маслото се разтапят заедно в микровълнова или на водна баня, белтъците се бият на сняг в отделен съд. Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се белтъците, шоколадът с маслото вече разтопени и брашното. Тавичката в която ще се пече сладкиша се намазва с олио и се изсипва сместа, отгоре се слагат натрошените орехи. Пече се на 150 градуса като първо се пече само отдолу и след това отгоре и отдолу едновременно.

* * *

Чийз кейк с боровинки

Коментирай