IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с лук на тиган
16 ноември 2023 | 10:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 3-4
Продукти
8 обезкостени пилешки бутчета без кожата
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
4 – 5 големи глави лук
1 чаша пилешки или зеленчуков бульон
сол на вкус
Приготвяне
Лукът се нарязва на колелца. В добре загрят тиган на средно висока температура добавете зехтина и след това лука.
Овкусете с малко сол.
Гответе лука докато стане златистокафяв, а след това го отделете в чиния.
В същия тиган добавете още малко зехтин и след това сложете месото, което сте овкусили с малко сол.
Запържете го от двете страни до златистокафяво.
След това върнете лука при месото и налейте бульона.
Покрийте тигана с капак.
Гответе около 30 минути или до пълното сготвяне на месото.
Ако е необходимо, по време на самото готвене, добавете още от бульона.
За финал на ястието, по желание може да добавите малко течна сметана за готвене, но не е задължително.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Пилешко с лук по френска рецепта
Глазирано пилешко с балсамико и лук
Диетично пиле със зеленчуци
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти за яхнии
Коментирай
Последни
Четени
Любовен хороскоп за 29 април – 5 май
Най-богатите източници на хром сред храните
Месечен хороскоп за май
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Бърз италиански козуначен кекс
Цветница е! Празникът на цветята
Готварство
Бърз италиански козуначен кекс
Рецепти за козунаци със стафиди и сушени плодове
Рецепта за немски козуначен кекс Гугелхупф (Gugelhupf)
Категории