Меню

Пиле с лук на тиган

16 ноември 2023 | 10:00 | Михаела Лазарова
лесно
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Лукът се нарязва на колелца. В добре загрят тиган на средно висока температура добавете зехтина и след това лука. 
  2. Овкусете с малко сол. 
  3. Гответе лука докато стане златистокафяв, а след това го отделете в чиния. 
  4. В същия тиган добавете още малко зехтин и след това сложете месото, което сте овкусили с малко сол. 
  5. Запържете го от двете страни до златистокафяво. 
  6. След това върнете лука при месото и налейте бульона. 
  7. Покрийте тигана с капак.
  8. Гответе около 30 минути или до пълното сготвяне на месото. 
  9. Ако е необходимо, по време на самото готвене, добавете още от бульона.
  10. За финал на ястието, по желание може да добавите малко течна сметана за готвене, но не е задължително. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай