Меню

Печена сьомга с вкусен сос

29 ноември 2023 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Снимка: istock
35 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща купичка комбинирайте много добре съставките за соса. 
  2. Изберете тавата, в която ще печете рибата. 
  3. Сложете в нея достатъчно голям лист алуминиево фолио за печене. 
  4. Фолиото трябва след това добре да завие рибата. 
  5. Намажете на листа фолио зехтин. 
  6. Овкусете с малко сол сьомгата и от двете страни и я сложете с кожата надолу върху намазнения лист фолио. 
  7. След това я залейте хубаво със соса. 
  8. Завийте я добре с фолиото така, че да е покрита от всички страни. 
  9. Сложете я да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути. 
  10. Извадете внимателно тавата и също така внимателно отворете отгоре фолиото. 
  11. Върнете рибата във фурната, за да се запече отгоре за около 3 минути. 
  12. Сервирайте я с гарнитура по ваш избор. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай