Меню

Бял боб с пармезан и подправки

28 ноември 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В тенджера или дълбок тиган загрейте зехтина. 
  2. Добавете чесъна и разбъркайте. 
  3. Той трябва да пусне лек аромат, но не и да загаря. 
  4. Веднага добавете боба (отцеден и изплакнат), водата, подправките, а след това и доматите. 
  5. Разбъркайте и покрийте с капак. 
  6. Оставете да се готви за 10 минути. 
  7. След това добавете още зехтин, нарязания магданоз, пармезана и лимоновия сок.
  8. Хубаво разбъркайте и сервирайте. 
  9. При сервирането може да си добавите още малко пармезан върху порцията. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай