IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Бял боб с пармезан и подправки
28 ноември 2023 | 06:30 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
20 мин.
Порции: 2-3
Продукти
900 г бял боб от консерва или буркан, готов за консумация
6 – 8 скилидки стрит чесън
зехтин екстра върджин на вкус
2 чаши чери домати, нарязани наполовина
сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка смлян кимион
лют червен пипер на вкус и по желание
1 връзка наситнен магданоз – без дръжките
сокът на ½ лимон – по желание
60 г настърган пармезан или сирене пекорино
Приготвяне
В тенджера или дълбок тиган загрейте зехтина.
Добавете чесъна и разбъркайте.
Той трябва да пусне лек аромат, но не и да загаря.
Веднага добавете боба (отцеден и изплакнат), водата, подправките, а след това и доматите.
Разбъркайте и покрийте с капак.
Оставете да се готви за 10 минути.
След това добавете още зехтин, нарязания магданоз, пармезана и лимоновия сок.
Хубаво разбъркайте и сервирайте.
При сервирането може да си добавите още малко пармезан върху порцията.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Опитайте още:
Запечен зрял фасул
Боб по грузински – Лобио
Зрял фасул с цели главички лук
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти със сирена
рецепти с боб
рецепти за яхнии
Коментирай
Последни
Четени
Венера в Телец на 29 април – има любов, но трудно се доверяваме
Контрастни маникюри
Рецепта за немски козуначен кекс Гугелхупф (Gugelhupf)
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Женски хороскоп за май
Цветница е! Празникът на цветята
"Черно море" пречупи "Локомотив" (Пд) и се залепи за ЦСКА
Байдън увери Нетаняху в железния ангажимент на САЩ към Израел
Рами Киуан стана европейски шампион по бокс
Силите на Киев отстъпват позиции при боевете в Източна Украйна
Черно море победи Локо Пловдив и се доближи на точка от второто място
Рами Киуан спечели Европейската титла по бокс в Белград
Байдън разговаря с Нетаняху днес, обяви Белият дом
7 неща в дома, които пречат на потока от пари
Китайски хороскоп за май 2024 г.: Какво очаква всеки знак?
Спининг – 5 ползи от тренировката, независимо от фитнес нивото ви
Нетрадиционна булка – защо Сара Джесика Паркър избира да носи черна рокля на сватбата си
Пет основни грешки, които правите при закупуване на нови мебели
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Рецепта за немски козуначен кекс Гугелхупф (Gugelhupf)
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Агнешко с картофи и чесън (ВИДЕО)
Категории