Меню

Испански чеснови скариди Gambas al Ajillo

5 декември 2023 | 14:30 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
15 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Овкусете скаридите със сол. 
  2. В дълбок тиган загрейте зехтина. 
  3. Добавете към него чесъна и лютия пипер. 
  4. Гответе на умерен огън около 1 минута. 
  5. След това добавете скаридите и сладкия червен пипер. 
  6. Бъркайте често, тъй като на скаридите са им необходими около 3 минути за всяка страна.
  7. Когато са готови добавете алкохола, лимоновия сок и магданоза.
  8. Разбъркайте, гответе още около 1 минута и сервирайте. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 4 месеца )