Меню

Коледно дърво с бутертесто и песто

12 декември 2023 | 09:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Развийте едното тесто и го поставете върху хартия за печене в подходяща тава. 
  2. С много остър нож изрежете нещо като голяма елха (стрелка). 
  3. Завъртете така тестото, че да ползвате дългата му страна, за да стане и коледното дърво по-голямо. 
  4. За по-прецизно рязане може да си направите предварително шаблон от лист хартия, картон или да ползвате линия. 
  5. По същия начин направете и с другото бутертесто. 
  6. Излишното бутертесто се премахва.
  7. Намажете първата елха с пестото. 
  8. Отгоре внимателно поставете втората. 
  9. След това с много остър нож трябва да нарежете двете теста внимателно на хоризонтални ленти, оставяйки малка час ненарязана за върха на коледното дърво. 
  10. Широчината на лентите трябва да е около 2 см. 
  11. Започнете да усуквате две по две нарязаните ленти. 
  12. От остатъците тесто, с формичка за сладки, може да изрежете звезда, която да поставите като връх на дървото. 
  13. Следва да намажете коледното дърво с разбито яйце.
  14. По желание поръсете със сусам. 
  15. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай