Меню

Шоколадов мус със зехтин

19 декември 2023 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
25 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете шоколада. 
  2. След това го сложете в подходяща купа и го разтопете на водна баня. 
  3. Премахнете от котлона и бъркайки, добавете на тънка струйка зехтина. 
  4. В две купи разделете яйцата на белтъци и жълтъци. 
  5. Добавете към белтъците 50 г захар и разбийте, докато станат пухкави. 
  6. Към жълтъците сложете останалата захар, щипка сол, ваниловия екстракт и кафето. 
  7. Разбийте всичко добре до пухкавост.
  8. Следва да сложите разтопения шоколад.
  9. С помощта на шпатула добавете с внимателно бъркане белтъците към шоколадовата смес. 
  10. Пресипете в подходящи купички или чаши. 
  11. Покрийте ги със свежо фолио и ги поставете в хладилник за 3-4 часа. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай