Меню

Лепкав шоколадов сладкиш с маршмелоу

24 декември 2023 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Лепкав шоколадов сладкиш с маршмелоу
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете разтопеното масло със захарта, какаото, яйцата, ванилията и солта.
  2. Разбийте добре с миксер. 
  3. Добавете орехите и разбъркайте с лъжица, за да се смесят. Излейте сместа в намазнена и леко набрашнена форма за печене. 
  4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 25-30 минути или до леко лепкава клечка, не суха. 
  5. Извадете от фурната и оставете да се охлади, като междувременно поръсите отгоре с бонбоните маршмелоу, така че леко да се разтопят от горещината и да залепнат за сладкиша. 
  6. Накрая по желание може да залеете с разтопен шоколад. След като той стегне, нарежете сладкиша и сервирайте.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай