Меню

Празнична пуйка с портокали и шампанско

23 декември 2023 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Празнична пуйка с портокали и шампанско
3 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава за печене с алуминиево фолио. 
  2. Смесете подправките в купа и ги разбъркайте. 
  3. Втрийте подправките в пуйката.
  4. Напълнете я с резените портокал, лук, морков и целина.
  5. Завържете краката на птицата с конец. 
  6. Поставете пуйката в тавата. Залейте с шампанското и предварително разтворения бульон. 
  7. Увийте пуйката с фолио така, че да я покрие изцяло. 
  8. Печете за около 2-3 часа на слаба фурна или докато соковете се абсорбират. 
  9. Свалете фолиото и печете за още 40 до 60 минути или до златиста коричка.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай