IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пържени филийки с портокалов сос
1 януари 2024 | 06:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
20 мин.
Порции: 3-4
Продукти
1 козунак – около 8 -10 филийки
6 – 7 яйца
1 чаша пълномаслено прясно мляко
1 и ¾ чаена лъжичка канела на прах
1 чаена лъжичка екстракт от бадем – по желание
щипка сол
настъргана портокалова кора - по желание
За сиропа от портокал:
½ чаша мед
¼ чаша пресен портокалов сок
Приготвяне
Започнете с приготвянето на сиропа за заливането на филийките.
В малка тенджера комбинирайте меда и сока от портокалите.
Разбъркайте добре.
Когато сместа се загрее леко и съставките се свържат, може да премахнете от котлона и да пресипете в каничка или буркан.
В купа разбийте яйцата, млякото, канелата, бадемовия екстракт, солта, захарта и портокаловата кора, докато се комбинират добре.
Нарежете козунака на филийки.
Напоете ги добре от двете страни в млечната смес.
След това ги изпържете в добре загрят тиган, в който сте разтопили масло.
Филийките се пържат от двете страни до златистокафяво.
Сервирайте ги с плодове, сметана и залейте с портокаловия сос.
Снимка: iStock
Вижте още:
13 вкусни рецепти за пържени филийки
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за козунак
рецепти за закуски
рецепти за пържени филийки
Коментирай
Последни
Четени
4 зодии, за които май ще е фантастичен
10 хитрости за заличаване на стрии
Женски хороскоп за май
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Плодове, които можете да ядете, ако имате диабет
Как можем да разпознаем фалшивите монети?
Кораб с помощи отплава от Кипър за Газа
Вигенин начело на листата на БСП за евроизборите, обявиха и кандидат-депутатите
Силно земетресение в Тихия океан край Япония
СДВР със строги мерки за дербито ЦСКА - Левски
Атанасов и Денков са готови на преговори с ГЕРБ след изборите
4 типа поведение във връзката, подсказващи депресия
Ще има засилен контрол на трафика в Гърция около Великден
10 храни, богати на витамин К, препоръчани от диетолози
Фитнес мотивация – тренировките на Тейлър Суифт не са шега работа
Маникюр за Великден – зайци, яйца и пастелни цветове
75 Hard Challenge – фитнес предизвикателството, което подлуди света
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории