Меню

Хрупкав ябълков крамбъл с овесени ядки

15 януари 2024 | 09:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Хрупкав ябълков крамбъл с овесени ядки
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. За топинга:
  3. Смесете брашното, бялата и кафявата захар, солта в купа. Разбъркайте добре.
  4. Добавете овесените ядки и отново разбъркайте с лъжица.
  5. Нарежете мекото масло на малки кубчета и го добавете към сухите съставки.
  6. Размесете го с пръсти или прехвърлете сместа в блендер, който да свърши това вместо вас.
  7. Покрийте за 20 минути с найлоново фолио и охладете в хладилник.
  8. За пълнежа:
  9. Смесете ¼ чаша захар с 2 супени лъжици брашно, ½ чаена лъжица канела и ¼ чаена лъжица сол в голяма купа.
  10. Добавете нарязаните ябълки, поръсете с лимоновия сок. Разбъркайте много добре.
  11. Прехвърлете сместа в намазана с мазнина тава за печене.
  12. Върху пълнежа разпръснете охладения топинг, така че да покрие навсякъде.
  13. Печете за около 45 до 60 минути или до златисто в предварително загрятата фурна.
  14. Извадете от фурната и оставете да изстине за поне 15 минути преди сервиране.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай