Меню

Богата френска лучена супа с проволоне

12 януари 2024 | 10:21 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Богата френска лучена супа с проволоне
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Разтопете маслото на среден огън в тенджера. 
  2. Към него добавете нарязания лук и разбърквайте, докато стане полупрозрачен и омекне. 
  3. Не допускайте лукът да покафенее. 
  4. Добавете телешкия бульон, шерито, мащерката. Овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.
  5. Разбъркайте добре и оставете да къкри 30 минути, като намалите котлона. 
  6. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. 
  7. Прехвърлете супата от тенджерата в 4 огнеупорни купички, подходящи за фурна. 
  8. Във всяка купичка сложете по една филия от багетата/франзелата. 
  9. Поставете по едно голямо парче сирене проволоне върху всяка филийка. Поръсете с пармезан. 
  10. Печете във фурната за 10 минути или докато сирената и филийките се запекат добре. 
  11. Сервирайте супата веднага, докато е гореща. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Донка ( преди 2 месеца )
Супата изглежда да е вкусна, но не е трудна а приготвяне. С какво може да се замени сиренето проволоне?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар