IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Богата френска лучена супа с проволоне
12 януари 2024 | 10:21 |
Илияна Николова
1 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
½ чаша масло
2 супени лъжици зехтин
4 чаши нарязан лук
5 чаши телешки бульон
2 супени лъжици шери
1 чаена лъжица сушена мащерка
1 щипка сол
4 филийки френска багета или франзела
4 резена сирене проволоне
¼ чаша настърган пармезан
Приготвяне
Разтопете маслото на среден огън в тенджера.
Към него добавете нарязания лук и разбърквайте, докато стане полупрозрачен и омекне.
Не допускайте лукът да покафенее.
Добавете телешкия бульон, шерито, мащерката. Овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте добре и оставете да къкри 30 минути, като намалите котлона.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Прехвърлете супата от тенджерата в 4 огнеупорни купички, подходящи за фурна.
Във всяка купичка сложете по една филия от багетата/франзелата.
Поставете по едно голямо парче сирене проволоне върху всяка филийка. Поръсете с пармезан.
Печете във фурната за 10 минути или докато сирената и филийките се запекат добре.
Сервирайте супата веднага, докато е гореща.
Свързани статии
10 разкошни рецепти за крем супа
Френска супа с леща и спанак
Ароматна френска супа с гъби и лук
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
френска кухня
лучена супа
проволоне
Коментирай
0
0
Донка
( преди 2 месеца )
Супата изглежда да е вкусна, но не е трудна а приготвяне. С какво може да се замени сиренето проволоне?
отговор
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 1 от 1
Последни
Четени
Седмична таро прогноза за 29 април – 5 май (Видео)
Трапезата на Лазаровден и Цветница
4 зодии, за които май ще е фантастичен
Тест: Дървото на желанията
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Женски хороскоп за май
Готварство
Трапезата на Лазаровден и Цветница
Агнешко с картофи и чесън (ВИДЕО)
Брауни с фурми и орехи без печене
Категории