IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Брюкселско зеле на тиган с бекон
21 януари 2024 | 09:30 |
Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
25 мин.
Порции: 2
Продукти
500 г брюкселско зеле
2-3 глави лук шалот
250 мл зеленчуков бульон
2-3 с.л. зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Почистете и измийте брюкселското зеле.
Нарежете го на половинки.
Нарежете лука на ситно и го задушете в добре загрят тиган със зехтин.
Добавете брюкселското зеле в тигана, заедно с нарязания бекон.
Важно е първоначално да подредите малките зелки, така че да са с вътрешната си част към дъното на тигана.
Овкусете с малко сол и черен пипер.
От време на време разбърквайте и когато зелето леко поомекне, може да му добавите бульона.
Сложете капак на тигана и гответе около 10 минути или докато зелето стане леко златистокафяво.
Снимка: iStock
Вижте още:
Полезни рецепти с брюкселско зеле
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
брюкселско зеле
Коментирай
Последни
Четени
Дневен хороскоп за 16 юни, понеделник
Любовен хороскоп за 16 – 22 юни
Седмичен хороскоп за 16 – 22 юни
Седмична таро прогноза за 16 – 22 юни
Седмична нумерологична прогноза за 16 – 22 юни
Дневен хороскоп за 15 юни, неделя
Ударите на Израел: Ще бъдат ли те лакмус за руско-иранската "дружба"?
Откриха шарка по овцете в село Дебелт
Откриват летния туристически сезон в Пампорово на 20 юни
Отварят за ТИР-ове прохода "Петрохан"
Перфектен отбор вече 36 години – тайната на брака между Кира Седжуик и Кевин Бейкън
5 съвета за грим, с помощта на които ще изглеждате по-млади през 50-те си години
Синът на Наоми Уотс и Лив Шрайбър: Винаги съм искал да раста като красива жена
Срещу кльощавите тела – TikTok забрани пропагандата на болезнено слаби фигури
Какво е холестеролът?
Стомашно-чревният микробиом през лятото – как се променя и как да го защитим?
Хапваме пилешко месо за гладка кожа и здрави мускули
74% от жертвите на домашно насилие смятат, че институциите си затварят очите
3 зодии, които най-често се развеждат
Иън Сомърхолдър и Пол Уесли пиели по 20-30 чаши чай на ден
6 идеи за маникюр с бледожълто - хитовият цвят за сезона
Бела Хадид е голям романтик
продава, Тристаен апартамент, 190 m2 София, Манастирски Ливади, 484551 EUR
продава, Четиристаен апартамент, 188 m2 София, Манастирски Ливади, 480802 EUR
продава, Тристаен апартамент, 80 m2 София, Център, 750000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 89 m2 София, Горна Баня, 216723 EUR
Готварство
Марината за пилешко месо
Бабината рецепта за ягодов пай
Картофени гофрети с пармезан
Категории