Меню

Брюкселско зеле на тиган с бекон

21 януари 2024 | 09:30 | Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
25 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Почистете и измийте брюкселското зеле. 
  2. Нарежете го на половинки.
  3. Нарежете лука на ситно и го задушете в добре загрят тиган със зехтин. 
  4. Добавете брюкселското зеле в тигана, заедно с нарязания бекон. 
  5. Важно е първоначално да подредите малките зелки, така че да са с вътрешната си част към дъното на тигана. 
  6. Овкусете с малко сол и черен пипер. 
  7. От време на време разбърквайте и когато зелето леко поомекне, може да му добавите бульона. 
  8. Сложете капак на тигана и гответе около 10 минути или докато зелето стане леко златистокафяво. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай