Меню

Пилешки гърди с артишок на тиган

2 февруари 2024 | 16:07 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В купичка комбинирайте подправките за месото. 
  2. Разрежете пилешките гърди наполовина, хоризонтално. 
  3. След това леко ги начукайте с чук за месо. 
  4. Овкусете ги добре с микса от подправки. 
  5. В голям и добре загрят на среден огън тиган, разтопете маслото. 
  6. Добавете в него месото и го запечете от двете страни, докато стане приятно златистокафяво на цвят. 
  7. След това го отделете в чиния.
  8. В същия тиган, без да го миете, добавете зехтина. 
  9. След като мазнината е загрята може да добавите чесъна и нарязаната чушка. 
  10. Разбъркайте и след около 30 секунди налейте виното. 
  11. След 1-2 минути добавете лимоновия сок и каперсите. 
  12. Върнете месото в соса и покрийте тигана с капак.  
  13. Гответе още около 8-10 минути или докато месото е напълно готово и се получи хубав сос. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 месеца )