Меню

Салата панцанела

21 февруари 2024 | 11:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Салата панцанела
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде. 
  3. Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист. 
  4. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
  5. В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана. 
  6. В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата. 
  7. Добавете хлебните кубчета. 
  8. Залейте с дресинга. 
  9. Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай