IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино
3 март 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 3-4
Продукти
6 пилешки бутчета с кожа
зехтин екстра върджин на вкус
сол, черен пипер на вкус
1 малка глава жълт лук
2 стръка целина
4 чушки – може да са комбинация от червени и зелени
250 г пресни гъби по ваш избор
3 стрити скилидки чесън
1 чаена лъжичка риган
3 стръка прясна мащерка
няколко стръка пресен магданоз
1 чаша червено вино
650 г сос от пасирани домати
лют пипер на вкус и по желание
Приготвяне
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
В дълбок тиган с капак или в голяма тенджера загрейте зехтина.
След това изпържете месото от двете страни до златистокафяво.
Извадете го в чиния.
В мазнината от него добавете нарязаните зеленчуци.
Добавете отново сол, черен пипер на вкус, ригана, мащерката и лютия пипер.
Гответе 2-3 минути и добавете виното.
След 5-6 минути може да добавите доматения сос.
Разбъркайте и гответе около 8-10 минути.
Следва да добавите и месото.
Намалете котлона на средно силен, покрийте тигана с капак и гответе около 25-30 минути.
Сервирайте с хубав хляб.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Сочни телешки ребърца с червено вино
Ризото с гъби, пармезан и вино
Маринована сьомга на тиган с бяло вино
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пилешки бутчета
рецепти с пилешко месо
рецепти за яхнии
Коментирай
Последни
Четени
7 заблуди, които си казвате, за да останете с грешния човек
8 любими италиански рецепти
Пълнолуние в Козирог на 10 юли – интензивна енергия
Дневен хороскоп за 8 юли, вторник
Дневен хороскоп за 9 юли, сряда
3 зодии ще се радват на повече пари до края на юли
Шанс за спасение: Lockheed Martin предлага да достави проби от Марс на половин цена
Древен свят на 140 хил. години бе открит на океанското дъно
Нов подход в търсенето на извънземен разум: Къде насочват усилията си експертите
Дошъл от Космоса: В Австралия откриха камък, по-стар от планетата Земя
Ясна е причината за смъртта на актьора Майкъл Медсън
Усещане за лято – Как правилно да използваме бронзант за красив шоколадов тен
Кая Гербер грее от любов с гаджето си Люис Пулман
Брижит Макрон постави отново съпруга си Еманюел Макрон в неудобно положение
Как уреята помага на кожата?
Какво преживява тялото ни след раждането?
Какво представлява цистоскопията и какво е нейното предназначение?
Кожни инфекции и грижа за кожата при по-възрастните през лятото
Джеси Джей с блага вест: Ракът не се е разпространил
Венера в Близнаци - какво чака зодиите?
София Вергара - топлес в Ибиса
Приянка Чопра: Дъщеря ми се мисли за принцеса
продава, Търговски обект, m2 София, Люлин 10, 475000 EUR
продава, Магазин, 130 m2 София, Изгрев, 455000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 84 m2 София, Младост 4, 227000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 103 m2 София, Младост 4, 278000 EUR
Готварство
8 любими италиански рецепти
Гъмбо със скариди, кайма, бекон и бамя
Разкошни макарони на фурна с кафява захар
Категории