Меню

Брауни с шоколад и тахан

19 април 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
55 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото и добавете към него какаото. 
  2. Отделно разбийте заедно захарта, солта, ваниловия екстракт и яйцата до получаването на гладка смес. 
  3. Добавете към тях тахана и отново разбъркайте. 
  4. След това сложете брашното и отново разбъркайте. 
  5. Накрая сложете шоколадовата смес. 
  6. Полученото гладко тесто се изсипва в намаслена форма за печене. 
  7. Печете в предварително загрята фурна на 176 градуса за 28-30 минути, докато 
  8. ръбовете на браунито се стегнат, но центърът остане влажен.
  9. Извадете от фурната. 
  10. Сервирайте, след като браунито се охлади.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай