Продукти: 
2 яйца 
1 1/3 чаена чаша захар 
2 1/3 чаена чаша брашно 
2/3 чаена чаша разтопено краве масло 
1 ванилия 
1 чаена лъжичка сода за хляб 
1 шоколад 
орехи, бадеми, лешници 
Приготвяне: 
В една купа смесваме яйцата, захарта, кравето масло и бъркаме докато стане хомогенна смес. В друга купа смесваме сухите продукти и разбъркваме, за да се смесят добре. После внимателно прибавяме сухите продукти към купата, в която сме разбъркали останалите. Получава се лепкаво тесто. 
Настъргваме шоколада на много едро ренде, същото правим и с ядките. След това ги изсипваме в купата с тестото и разбъркваме с вилица, за да не повредим парченцата. 
Оформяме малки топчета и ги сплескваме. 
Пече се в тавичка с пергаментова хартия. Пече се 10 мин. на 375 C, докато придобият лек розов цвят. Получават се около 50 бисквити.