Меню

Печено червено зеле с моркови и мед

22 юни 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печено червено зеле с моркови и мед
45 мин.

  • Порции: 4

Рецептата за печено червено зеле с моркови и мед може да се поднесе като топла салата, гарнитура към меса и риба или като предястие. Запеченият аромат и хрупкава текстура на зеленчуците се подчертава от тънката сладост на меда. Тази чудесна рецепта се приготвя лесно и бързо, и е невероятно вкусна. Опитайте! 

Продукти
Приготвяне
  1. Покрийте плитка тава за печене с фолио и я намажете с олиото. 
  2. Подредете нарязаните зеле и моркови. 
  3. Оваляйте добре с още малко олио и разбъркайте с ръце, за да се покрият добре с мазнина. 
  4. Печете на по-висока решетка близо до реотаните в загрята на 180 градуса фурна за няколко минути. 
  5. Извадете от фурната, разбъркайте и върнете обратно, докато зеленчуците хванат загар. 
  6. Повторете това, докато зелето и морковите добият коричка и лек загар. 
  7. Извадете от фурната. 
  8. Поръсете с всички останали подправки и лука. 
  9. Разбъркайте много добре, докато продуктите се смесят. 
  10. Сервирайте като гарнитура, предястие или топла салата. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай