Меню

Касерола с пилешко, броколи и майонеза

5 май 2025 | 10:09 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Касерола с пилешко, броколи и майонеза
60 мин.

  • Порции: 10

Искате да си хапнете нещо вкусно, но да не отнема време? Тогава нашата рецепта за касерола с пилешко и броколи е точно за вас. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът е като от кулинарно предаване. Ще си оближете пръстите. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Поставете пилешкото в тенджера и покрийте с вода. 
  3. Сварете месото на среден огън за 15 минути. 
  4. Отцедете. 
  5. Накъсайте пилешкото на едри късове и оставете да изстине леко. 
  6. Смесете готварската сметана и майонезата в купа. 
  7. Към тях добавете подправките и разбъркайте. 
  8. Залейте отцеденото пилешко със сместа и разбъркайте. 
  9. Прехвърлете пилешкото във форма за печене. 
  10. Добавете леко сварените и отцедени броколи, разбъркайте. 
  11. Покрийте с настъргания чедър. 
  12. Печете за около 30-35 минути или до златиста коричка.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай