Меню

Крокети с рикота и пармезан

1 май 2025 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 2

Обичате ли италиански сирена? Споделяме с вас една лесна и вкусна рецепта за крокети с рикота и пармезан. 

Продукти
Приготвяне
  1. В кухненски робот сложете рикотата с яйцата. 
  2. Пасирайте. 
  3. Добавете към тях настърганото сирене, брашното и бакпулвера. 
  4. Отново всичко се смила до получаването на хомогенна и гладка смес. 
  5. Загрейте олиото в дълбок тиган.
  6. С помощта на лъжица гребнете от сместа и оформете нещо като малки топчета, както когато приготвяте бухтички. 
  7. Пържете крокетите, докато станат златистокафяви. 
  8. Извадете ги и отцедете върху кухненска хартия.
  9. По желание сервирайте с любим сос. 

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай