Меню

Телешко с ориз по корейски

27 май 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешко с ориз по корейски
40 мин.

  • Порции: 2

Корейската кухня крие много вкусове и аромати. Потопете се във вкусните ѝ дебри, като си приготвите тази лесна рецепта за телешко с ориз по корейски. Бон апети!

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте голям тиган на среден към силен огън. 
  2. В него запържете каймата в собствената ѝ мазнина до кафяво или около 6-7 минути. 
  3. Разбърквайте постоянно. 
  4. Отцедете излишната течност от тигана. 
  5. Добавете чесъна, джинджифила, сусамовото олио и разбърквайте, докато омекнат или 2-3 минути. 
  6. Добавете соевия сос, кафявата захар и пипера. 
  7. Разбърквайте, докато се абсорбират добре или около 6-7 минути. 
  8. Добавете половината от нарязани пресен лук и разбъркайте. 
  9. Сервирайте върху предварително сварен ориз и поръсете с останалия пресен лук.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай