Меню

Гриловано сирене халуми

29 май 2025 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Гриловано сирене халуми
15 мин.

  • Порции: 2-3

Предястията със сирена винаги са вкусни. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за гриловано сирене халуми. То може да е допълнение и към свежа салата. 

Продукти
Приготвяне
  1. Пригответе глазурата с мед и розмарин. 
  2. В малка купа смесете розмарина, меда, лимоновия сок, солта и лютите чушки.
  3. Загрейте грила на средно силен огън. 
  4. С кухненска хартия леко подсушете сиренето и го нарежете на парчета. 
  5. Намажете ги леко от двете страни със зехтин, за да не залепнат. 
  6. Запечете сиренето от двете страни. 
  7. Трябва да стане хубаво хрупкаво. 
  8. Отделете го в чиния и докато е топло поръсете с медената глазура. 
  9. Сервирайте веднага с хрупкав хляб и други мезета и разядки. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай