Меню

Черешови тартове

6 юни 2025 | 10:12 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Черешови тартове. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Черешовият тарт е един от най-вкусните и ароматни десерти. С рецептата, която ви предлагаме, можете да зарадвате любимите си хора с малки черешови тартове, които могат да се приготвят и с ягоди. А ако нямате малки форми за тарт, можете да приготвите тарта в голяма форма за печене. Развихрете се в кухнята и я изпълнете с фантастични аромати. 

Продукти
Приготвяне
  1. Разстелете тестото върху набрашнен плот. 
  2. Отрежете малки кръгове от тестото с диаметър около 10 см. 
  3. Остатъците от тесто оформете на топка и разточете отново. 
  4. Направете още кръгове, доколкото тестото позволява. 
  5. Остатъците запазете за украса. 
  6. Сложете всеки кръг тесто в малка форма за тарт, предварително намазана с мазнина. 
  7. Ако нямате малки форми за тарт, можете да направите един голям тарт. Изборът е ваш. 
  8. Набучете тестото с вилица така, че да не се надигне и да не се образуват балончета при печене. 
  9. Сложете формите за тарт с тестото в хладилник за около 45 минути. 
  10. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. 
  11. В голяма купа смесете черешите, тапиоката, захарта, солта и бадемовия екстракт. 
  12. Разбъркайте добре. 
  13. Извадете тартовете от хладилника. 
  14. Разпределете черешовата плънка между тях. 
  15. Украсете с лентички от останалото тесто. 
  16. Може да не правите лентички, а да изпечете тартовете без украса. Изборът отново е ваш. 
  17. Печете в загрята фурна за около 30-40 минути. 
  18. Извадете от фурната и оставете тартовете да изстинат върху решетка. 
  19. Същата рецепта може да се изпълни и с ягоди. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай