Черешовият тарт е един от най-вкусните и ароматни десерти. С рецептата, която ви предлагаме, можете да зарадвате любимите си хора с малки черешови тартове, които могат да се приготвят и с ягоди. А ако нямате малки форми за тарт, можете да приготвите тарта в голяма форма за печене. Развихрете се в кухнята и я изпълнете с фантастични аромати.
Приготвяне
-
Разстелете тестото върху набрашнен плот.
-
Отрежете малки кръгове от тестото с диаметър около 10 см.
-
Остатъците от тесто оформете на топка и разточете отново.
-
Направете още кръгове, доколкото тестото позволява.
-
Остатъците запазете за украса.
-
Сложете всеки кръг тесто в малка форма за тарт, предварително намазана с мазнина.
-
Ако нямате малки форми за тарт, можете да направите един голям тарт. Изборът е ваш.
-
Набучете тестото с вилица така, че да не се надигне и да не се образуват балончета при печене.
-
Сложете формите за тарт с тестото в хладилник за около 45 минути.
-
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
-
В голяма купа смесете черешите, тапиоката, захарта, солта и бадемовия екстракт.
-
Разбъркайте добре.
-
Извадете тартовете от хладилника.
-
Разпределете черешовата плънка между тях.
-
Украсете с лентички от останалото тесто.
-
Може да не правите лентички, а да изпечете тартовете без украса. Изборът отново е ваш.
-
Печете в загрята фурна за около 30-40 минути.
-
Извадете от фурната и оставете тартовете да изстинат върху решетка.
-
Същата рецепта може да се изпълни и с ягоди.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?