Праскови, канела, хрупкаво тесто. Всичко това и още нещо може да изпълни трапезата и кухнята ви с ухания и вкус. Опитайте нашата рецепта за прасковен коблер или пай с праскови, канела и масло.
Продукти
Приготвяне
За тестото:
Пресейте брашното, захарта и солта в купа.
Добавете мекото масло и размесете с пръсти, докато се получат груби трохи.
В малка купа разбийте яйцето и към него добавете водата.
Разбийте с телена бъркалка.
Добавете към сместа с брашното и омесете меко тесто.
Увийте го с найлоново фолио и оставете да си почине в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете тестото на две топки.
Разточете едната топка тесто върху набрашнена повърхност.
Прехвърлете го в правоъгълна форма за печене, предварително намазнена.
Печете за 20 минути или до златисто.
Извадете от фурната.
За пълнежа:
В тенджера на котлона на среден огън смесете нарязаните праскови, портокаловия и лимоновия сок.
Добавете маслото и гответе с разбъркване, докато маслото се разтопи напълно.
В купа смесете захарта, нишестето, канелата и индийското орехче.
Добавете в тенджерата и разбърквайте, докато се смесят напълно с прасковите.
Прехвърлете пълнежа върху тестото във формата за печене.
Разточете останалото тесто на правоъгълник.
Нарежете го на тънки ленти.
Украсете коблера с лентите.
Печете в загрята фурна за около 40-45 минути или до златисто.