Меню

Сос с фурми за сладолед, палачинки или кекс

20 юни 2025 | 08:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
25 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете фурмите в термоустойчива купа. 
  2. Залейте ги с топла вода, която добре да ги покрие.
  3. Оставете ги да се накиснат за 15-20 минути, така ще омекнат. 
  4. Отцедете фурмите, като запазите водата от накисването. 
  5. В блендер смесете накиснатите фурми, овесеното мляко, 1/4 чаша от запазената вода от накисването, екстракта от ванилия и солта. 
  6. Пасирайте на висока скорост, докато сместа стане напълно гладка и кремообразна.
  7. Ако желаете по-рядка консистенция, добавете още вода от накисването или мляко. 
  8. Добавяйте течността по 1 супена лъжица, докато получите желаната консистенция. 
  9. Прехвърлете карамеления сос от фурми в буркан с плътно прилепващ капак. 
  10. Сложете в хладилник за около 20 минути, за да стегне леко. 
  11. Сервирайте върху сладолед, кекс, палачинки. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай