Меню

Солен пай с пилешко и зеленчуци

29 юли 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пай с пилешко и зеленчуци
60 мин.

  • Порции: 10

Соленият пай е нещо, което ще очарова любимите ви хора. Подарете им топлина и домашен уют с нашата рецепта за солен пай с пилешко и зеленчуци. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В тенджера смесете пилето, морковите, граха, целината. 
  3. Добавете вода, колкото да покрие и оставете на котлон на среден огън да заври. 
  4. След като поври 15 минути свалете от котлона, отцедете водата. 
  5. В малка тенджера разтопете маслото на среден огън. 
  6. В него задушете лука, като разбърквате около 7-8 минути, докато покафенее. 
  7. Добавете брашното, солта, пипера и разбърквайте, докато се смесят. 
  8. Бавно добавете бульона и млякото. 
  9. Оставете да заври. 
  10. След като заври намалете котлона и оставете да ври, докато започне да се сгъстява осезаемо. 
  11. Свалете от котлона. 
  12. Разстелете едната кора тесто във форма за пай. 
  13. В него добавете плънката плюс соса с бульона. 
  14. Отгоре покрийте с другата кора тесто за пай. 
  15. Направете дупки с вилица и притиснете краищата да се затворят. 
  16. Печете в загрята фурна до златисто или около 40-45 минути. 
  17. Извадете от фурната и оставете да изстине 20 минути преди да сервирате.  

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай