Италианската кухня е океан от идеи, вкусове и аромати. Днес ви предлагаме да опитате още една италианска рецепта за спагети с кремообразен сос, песто и спанак.
Продукти
Приготвяне
Кипнете подсолена вода на силен котлон.
Сварете спагетите заедно със спанака за 8 минути.
Отцедете и оставете настрана.
Запазете половин чаша вода от пастата.
В тиган на силен котлон загрейте 1 супена лъжица зехтин.
В него запържете лука и чесъна за 2-3 минути с постоянно разбъркване, докато покафенеят и омекнат.
Добавете в тигана ½ чаша вино и оставете да заври.
Гответе с разбъркване, докато течността започне да се изпарява наполовина.
Добавете ½ чаша бульон и 5 супени лъжици сметана.
Гответе с разбъркване, докато започне да се сгъстява или около 4-5 минути.
Добавете ¼ чаша босилек към сместа.
Намалете котлона на средно.
Разбърквайте постоянно за около 2 минути, докато се сгъсти още малко.
Добавете ¼ чаша от запазената вода от спагетите.
Разбърквайте добре, докато всичко се покрие с течността.