Аромати и вкусове от азиатската кухня. Това е всичко, което нашата лесна рецепта за салата с пиле терияки крие. Опитайте и се насладете на вкуса на Азия.
Продукти
Приготвяне
В голям тиган на среден към силен огън загрейте 1 супена лъжица зехтин.
В него запържете пилешкото месо от двете страни до златисто за около 10 минути.
Междувременно в купа смесете соса хойсин, захарта, соевия сос, мирина и оцета заедно с 1 чаена лъжица от настъргания джинджифил и намачкания чесън.
Разбъркайте много добре, докато се смесят.
Запазете 6 супени лъжици от получения сос за сервиране.
Останалият сос излейте върху пилешкото в тигана.
Намалете котлона и оставете да се глазира и редуцира.
Извадете пилето от тигана и го нарежете на ивици.
Оставете го да си почине върху дъската за 5 минути.
В купа или голяма чиния за сервиране смесете нарязаните маруля, зеел, чушка, люта чушка, настърган морков, нарязана на тънко краставица, наситнения лук.