Меню

Кремообразна паста с пиле и домати на фурна

5 септември 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Кремообразна паста с пиле и домати на фурна
60 мин.

  • Порции: 6

Италианската кухня никога не омръзва. От нея извират идеи, вкусове, аромати. Днешното ни предложение е също толкова уникално и заслужава внимание. Опитайте рецептата ни за кремообразна паста с пиле и домати на фурна.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Смесете 2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици от италианската подправка микс, 1 чаена лъжица люти чушки, 1 чаена лъжица чесън на гранули, ¼ чаена лъжица сол и ¼ чаена лъжица черен пипер в тава за печене. 
  3. В нея добавете и чери доматите заедно с пресования чесън. 
  4. Оваляйте добре с ръце, за да се покрият с всички подправки добре. 
  5. Овкусете пилешките гърди с оставащите сол и италиански микс подправки.  
  6. Втрийте добре от двете страни на месото. 
  7. Подредете го върху доматите. 
  8. Поръсете наоколо с накъсаната моцарела. 
  9. Печете в загрята фурна, докато доматите започнат да омекват и месото да побелява. 
  10. Ще отнеме около 20-25 минути. 
  11. Междувременно в тиган на силен огън кипнете вода. 
  12. В нея сварете пастата за около 10 минути. 
  13. Добавете към нея и спанака за 30-40 секунди да омекне.  
  14. Отцедете вода, като запазите ¼ чаша от нея. 
  15. Извадете пилешкото и доматите от фурната. 
  16. Извадете месото от тавата. 
  17. Накъсайте го на дъска за рязане с помощта на две вилици. 
  18. Върнете го обратно в тавата за печене. 
  19. Добавете сметаната, пастата, босилека заедно със запазената ¼ чаша от водата от пастата. 
  20. Овкусете с още от оставащите подправки или по избор. 
  21. Поръсете с настърганата скаморца. 
  22. Печете обратно в загрятата фурна за около 30 минути, докато хване златиста коричка. 
  23. Сервирайте гарнирано с босилек. 

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай