Меню

Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин

27 октомври 2025 | 13:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печено глазирано червено цвекло с розмарин и масло
40 мин.

  • Порции: 8

Рецептата, която предлагаме да опитате е подходяща както за вегетарианци, така и за всеки, който иска да се храни здравословно. Съдържа прекрасни зеленчуци, овкусени по ароматен и вкусен начин. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Подредете колелцата цвекло в тава с хартия за печене. 
  3. Овкусете със зехтина, оцета, подправките без розмарина. 
  4. Разбъркайте добре с ръце, за да полепне навсякъде. 
  5. Покрийте с фолио. 
  6. Печете за около 50 минути, докато омекне добре. 
  7. Свалете фолиото и залейте с меда и бульона. 
  8. Поръсете с розмарина. 
  9. Върнете обратно във фурната за още 20-30 минути. 
  10. Извадете от фурната. 
  11. Прехвърлете в съд за сервиране и добавете кубчетата масло. 
  12. След като маслото се разтопи от горещината на цвеклото, сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай