Меню

Стек хапки с чесново масло и зелен фасул

9 ноември 2025 | 08:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Стек хапки с чесново масло и зелен фасул
45 мин.

  • Порции: 2

Бърза и лесна идея за вечеря, която съдържа много протеини. Това е нашата рецепта за стек на хапки в чесново-маслен сос, зелен фасул и магданоз. Приготвя се бързо и лесно само в един тиган. 

Продукти
Приготвяне
  1. Подгответе стека и фасула.
  2. Подсушете кубчетата стек с кухненска хартия
  3. Подправете обилно със сол, пипер и лют червен пипер.
  4. Нарежете зеления фасул и го оставете настрана.
  5. Запечете кубчетата стек в сгорещен зехтин в тиган на силен огън.
  6. Когато тиганът е много горещ, добавете кубчетата стек в един ред.
  7. Гответе около 2-3 минути, без да ги разбърквате, за да се запекат добре, след това обърнете и гответе още 1-2 минути, докато станат леко златисти. 
  8. Извадете стека от тигана и го оставете настрана. 
  9. Намалете огъня до средна температура. 
  10. В същия тиган добавете около половината от маслото и го оставете да се разтопи.
  11. Добавете чесъна и задушете за около 30 секунди до 1 минута, докато омекне. 
  12. Добавете зеления фасул в тигана и подправете със сол и пипер.
  13. Разбъркайте, за да се покрие с чесновото масло. 
  14. Покрийте тигана с капак и оставете фасула да се задуши за около 4-6 минути, докато стане крехък. Махнете капака и гответе още 1-2 минути, за да се изпари излишната вода. 
  15. Избутайте зеления фасул в едната страна на тигана и върнете парчетата стек в тигана.
  16. Добавете останалото масло и разбъркайте всичко така, че стекът и фасулът да се покрият с чесново-масления сос. 
  17. Оставете да се загрее за още около минута, за да се смесят ароматите.
  18. Гарнирайте с  магданоз и сервирайте.

Свързани статии

Снимка: Sstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай