Продукти:
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 кубче мая
брашно
масло, сол
За плънката:
спанак
сирене
2 яйца

Приготвяне:
Тази рецепта е от моите родители, които ми пратиха снимката наскоро по интернет и тъй като изглежда много вкусно и съм сигурна, че наистина е било, реших и нея да ви пратя.
Тестото се замесва както за една обикновена пита. В една чаша отделяме малко от прясното мляко, което предварително трябва да се затопли съвсем малко. Прибавяме маята, после малко брашно и така докато се получи кашица. След това поръсваме малко с брашно и оставяме сместа да втаса на топло. В една леко затоплена купа слагаме яйцето, солта и останалата част от прясното мляко. Когато маята шупне я прибавяме в купата и разбъркваме внимателно. Започваме да прибавяме брашно и да месим, докато се получи едно не много твърдо тесто, след което го разделяме на две. В предварително намазана с олио тава растиламе едната част от тестото. След това слагаме малко масло, сирене, спанак и най-накрая отгоре и последната част от тестото. Намазваме емпанадата с жълтък и я слагаме да втаса за около час на топло. Пече се на 180 градуса, първо на долна и после на горна фурна.

* * *

Суши “Пролет”