Меню

Ябълков щрудел с фибри

1 февруари 2010 | 13:55 | Надежда Маринова
Добави в любими
Ябълков щрудел с фибри

Приготвяне

Продукти:
Готови фини кори за баница
3-4 ябълки, за предпочитане от различни сортове
1 ч. ч. орехи
1/2 ч. ч. стафиди
2 с. л. фини овесени ядки или пшеничен зародиш (това са фибрите)
1 чаена чаша захар – за предпочитане кафява
олио или зехтин – за намазване на корите и тавата
канела, ванилия, индийско орехче, джинджифил – по една-две щипки според вкуса

Приготвяне:
Обелваме и настъргваме ябълките в голяма купа. Към тях прибавяме смлените на едро орехи, накиснатите в малко топла вода или прясно мляко стафиди, овесените ядки, захарта и подправките.
Разстиламе корите и като ги отделяме две по две, започваме да ги мажем с олиото, да редим плънката и ги завиваме на рулца. Сгорещяваме малко олио на котлона и намазваме отгоре корите. Печем до готовност - около 30 минути на 200 градуса. Може да поръсите щрудела с пудра бяла или фина кафява захар.

* * *

Щрудел с готови кори
Баница, тиквеник и щрудел в една рецепта
Мързелив щрудел

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай