Меню

Калкан по американски

3 ноември 2004 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Калкан, около 1 1,200 кг
30 г масло
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 малък морков
1 чашка коняк
1 с. л. доматено пюре
1/2 л бяло вино
1/4 л вода
8 дафинови листа
сол и черен пипер

Продукти
Приготвяне

Рибата се почиства и измива, след което се бланшира 5 мин. във вряла вода. Обелва се горната кожа. Нарязва се на парчета и се запържва.

Прибавят се чесънът, лукът и морковът, нарязани на кръгчета. Налива се конякът и се запалва. Накрая се прибавят доматеното пюре, виното и водата. Ястието се похлупва и се вари на слаб огън около 45 минути.

Черният пипер и дафиновият лист се слагат 3-5 минути преди свалянето на ястието от огъня. По желание може да сгъстите соса с брашно.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай