Меню

Маслен боб с чесън и подправки

29 октомври 2023 | 09:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Маслен боб с чесън и подправки
20 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. В добре загрят тиган с незалепващо покритие сипете зехтина. 
  2. Когато се загрее, може да добавите подправките и да разбъркате хубаво. 
  3. Чесънът трябва да започне да ухае, но не бива да загаря. 
  4. След това отцедете боба и го изплакнете. 
  5. Добавете го в тигана заедно с бульона. 
  6. Оставете да заври, след което намалете котлона до минимум и оставете да къкри. 
  7. Бульонът трябва да се сгъсти, а бобът да се овкуси с подправките. 
  8. След завиране ви трябват около 5 – 10 минути. 
  9. Изключете котлона и добавете лимоновия сок, зеления лук и разбъркайте. 
  10. Сервирайте с хубав хляб. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай