Пълнено кашкавалено хлебче

24 януари 2013 | 09:29 | Аз жената
Добави в любими
1 прясно кръгло хлебче
350 г кашкавал
1/2 чаша разтопено масло
1/2 чаша ситно накълцан зелен лук
2 ч.л. маково семе

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Направете успоредни разрези в питката по дължина и ширина, но без да разрязвате до дъно и да пробивате долната коричка. Поставете питката върху покрита с алуминиево фолио тавичка. В направените разрези поставете резени от кашкавала и поръсете всичко обилно със смес от маслото, пресния лук и маковото семе.

Увийте хлебчето във фолиото и го запечете за около 15 минути в загрятата фурна. След 15-тата минута отвийте питката от фолиото и запечете само отгоре за още 10 минути, докато се разтопи кашкавалът.

Автор на рецептата е Атанаска Вачева, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )