Тутманик с майонеза

29 септември 2009 | 14:54 | Аз жената
Добави в любими
за тестото:
500 г брашно
1/2 л-чка сол
1/2 кубче мая
100 г вода
за плънката:
200 г майонеза “Олинеза”
300 г сирене
2 яйца
2 л-ци кисело мляко
100 г олио за намазване

Продукти
Приготвяне

Добавяме маята към хладката вода. Пресяваме брашното, добавят се яйцата, солта и водата с маята, меси се до меко тесто. Оставяме да втаса. Разделяме тестото на 2 топки. Разстиламе първата топка в намазана със олио тава и слагаме от плънката, направена от разбитите майонеза, сирене, кисело мляко и яйца, след това поставяме и втората разточена кора. Може да се намаже с 1 яйце, или да се поръси със рендосан кашкавал и се пече до златиста коричка.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Моят вкусен тутманик
Тутманик с шунка
Пита със сини сливи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Соня ( преди 11 години )