За дома

Какво да купим за ръчно правената коледна украса?

29.11.2011г. / 16 16ч.
Вергиния Генова
Какво да купим за ръчно правената коледна украса?

Коледното украсяване върви с пълна пара. Магазините, магазинчетата и сергийките се отрупват като коледни елхи с дребни сувенирчета, светещи лампички, коледни свещички, коледни покривки и всичко с коледни мотиви.
Ако сме решили да направим коледни сувенири у дома може да не налитаме на готовите украси, а да рециклираме всичко подходящо у дома. Но все пак, за да осъществим идеите си все ще ни се наложи да купим по нещо: панделки, звездички, мъниста... и докато се усетим може да сме дали повече пари, отколкото, ако сме купили готови китайски сувенири.
Но както знаем на творците им е нужен материал, така че те са едни от най-големите потребители на всякакви дребни нещица, каквито можем да намерим в книжарниците за художествени материали като „Слънчоглед”.


Брокат в различни цветове – винаги може да ни потрябва за декорация на коледни картички, за празничен отблясък на някоя собственоръчна елхова топка.
Като казах елхови топки, в „Слънчоглед” можете да намерите стиропорени топки в различни размери – можете да ги използвате за направа на снежни човеци, може да направите всевъзможни елхови играчки. Елхови топки облепени с брокат, с мъниста, със салфетки, с декупажна хартия, с плат – може да експериментирате с всичко.
А в книжарницата може да намерите и много дребни предмети за декорациядървени ангелчета, еленчета и весели коледни човечета, които може да лепнете на готовия подарък, на картичка или да залепите на монитора си – повдига духа и разведрява.
Ако имате малки деца, може да закупите фигури от пресован картон, които отново да облепите и да закачите на елхата или където ви се струва уместно.
Да не забравя и вълшебните перфоратори със снежинки, с които може да нарежете стотици снежинки за декорация.
Любителите пък на квилинг техниката могат да намерят всякакви цветове хартия и много идеи как да ги използват.
Както се казва Дядо Коледа е изсипал всевъзможни елементи, които можем да използваме за домашните ни занимания – само да имаме достатъчно време и свежи идеи, можем да сътворим много прекрасни коледни сувенири, декорация, картички и да предадем частица от нашата надежда на нашите близки и приятели.

Прочетете още:

Коментирай