За дома

Най-скъпият хладилник в света струва 41 000 долара

23.10.2012г. / 22 04ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

 

В Италия пуснаха на пазара най-скъпия хладилник в света. Произвежда се само по поръчка като средно всеки модел струва от 41 000 долара нагоре.

Цената му е по-голяма от цялата кухня. Луксозната бяла техника се нарича Meneghini La Cambusa и прилича повече на антикварна мебел. Отвън е облицован с дърво и мед, а собственикът може да избира между няколко вида дърво и цветове.

Вътре е събрано цялото чудо на техниката: освен самият хладилник и фризерното отделение има машина за лед, кафеварка, микровълнова, електрическа печка и телевизор.

Засега няма много желаещи да купят супер модерния хладилник. За седмица в завода постъпват едва няколко десетки поръчки от цял свят. При поръчката може да избирате кое да оставите и да махнете от вътрешното оборудване.

Най-често се освобождават от телевизора като вместо него искат друг кухненски уред или допълнителен празен рафт. Най-често оставят машината за лед, защото искат да монтират хладилника в градината до басейна, за да бъде под ръка по време на мокрото парти. Както се вижда от поръчките, хората купуват най-скъпия хладилник да го ползват не в кухнята, а в градината.

Прочетете още:

Коментирай