За дома

Камината – зимната мечта на романтиците

Къде да съхраняваме дървата за камината?

30.11.2012г. / 12 38ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Къде да съхраняваме дървата за зимата? Е, това е въпрос, който едва ли вълнува много хора – само най-богатите и най-бедните.

Едните са си направили камина за разкош, другите се отопляват с някоя „циганска любов“, защото е най-евтино. Между другото този тип печки топлят най-много и се поддържат най-лесно.

Обаче камината вълнува най-вече третия тип – мечтателите. Които си мечтаят как един ден ще си направят собствена къща със собствена камина и как ще си седят на люлеещия се стол с котка в скута, как ще си пийват червено винце и как ще гледат огъня с премрежен поглед.

Да, заради тази идилия си струва да инвестирате всичките си пари в камина. Или поне да мечтаете за камина.

Ако сте от първите два типа, които вече имат камина и по една или друга причина не са помислили преди това за дървата, ще трябва да се спасявате с подръчни идеи – кашон от телевизор или някаква друга черна или бяла техника, касетка, кофа. И ако много ви депресира с грозотата си – кашонът де – да го облицовате с фолио и да го държите по възможност по-далече от огъня.

Най-добрият вариант е разбира се някакъв метален сандък, за да сте сигурни, че е максимално безопасно.

Свързани статии

Но ако тепърва ще инвестирате в мечтите си е добре да предвидите в самия план на новата къща близо до камината ниша за съхранение на дърва – хем ще бъде лесно, хем ще добавя уютна нотка към интериора.

Другият удачен вариант е да затворите помещението за дърва с плъзгаща се стена – така като фокусник ще вадите от нищото цепеници и ще поддържате и огъня и приказката. А от топлината на огъня няма по-топла топлина – така че помислете и измислете най-добрия план за бъдещата ви камина. Камината е за романтични и немързеливи души.

Определено си струва, въпреки че е много по-трудоемко и по-скъпо, отколкото един радиатор или климатик.

Коментирай