За дома

Кръв на показалеца – какво намекват кухненските инциденти

Често ли се порязвате, докато готвите?

05.02.2013г. / 09 47ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За два дни три пъти се порязваме с ножа, докато готвим. Много неприятно. Но освен, че боли, това разкрива какво е душевното ни състояние.

Според източните традиции готвачът трябва да бъде с чисти и спокойни мисли. Те дори пеят мантри, докато готвят и така пречистват себе си и храната.

 

Свързани статии

Ножът и кръвта са символ на агресията и омразата. Затова когато се порежем, значи сме ядосани на някого или на себе си. Няма смисъл да готвим в такова състояние, защото „отравяме“ храната с неприятните си мисли. Ако не се порежете, със сигурност случайно ще счупите чаша или чиния. Излезте от кухнята, успокойте се и тогава се заемете с приготвянето на храната. За да се умиротворите, може да вземете душ, да се облечете в чисти дрехи, да сложите бяла риза, да пуснете лека, приятна музика като фон за кулинарната ви дейност.

Според друга теория, ако си порежете пръста, тялото ви иска да ви каже нещо. Ето какво:

Показалецът е свързан с волята и егоизма. Ако го порежем, опарим или изгорим, това означава, че в този период много силно налагаме волята си, може би сме груби и нетактични към хората около нас.

Ако е пострадал палецът – имаме проблеми в сексуалната област – или не изпускаме сексуалната пара или прекаляваме с креватните игрички.

Ако си порежем средния пръст, се присмиваме, отнасяме се саркастично към някого и таим в себе си злоба и обиди.

Ако е пострадал безименният пръст – обиждаме някого с думи.

Ако е пострадало кутрето – това е признак на бездушие, на нежеланието да простим на друг и да го разберем.

Коментирай