За дома

Необичайните ползи от най-известната безалкохолна напитка

Хитри съвети за домакинството и не само

20.02.2013г. / 13 00ч.
Снежана Проданова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всички диетолози при удобен случай не пропускат да ни напомнят колко са вредни безалкохолните напитки за организма ни. За много от специалистите водеща в тази класация е Кока-Кола. Но по изключение сега ще стане дума за ползите от това любимо на милиони хора по света питие.

1. На мъжете се случва по-често, отколкото на нас, да поправят различни неща вкъщи и да изпитат затруднение при развиване на ръждясал винт, но знаейки качеството на кока-колата да разтваря ръжда, можем бързо да се притечем на помощ.

2. Ако детето ви се е прибрало разстроено от училище с дъвка, залепена от някой пакостник в косата му, натопете „пострадалия“ кичур в Кока-Кола и оставете да постои няколко минути. С малко търпение скоро ще успеете да изчистите лепкавата дъвка.

3. Пробвайте при следващото миене на прозорците вместо химически почистващи препарати да използвате Кока-Кола. Ще останете приятно изненадани от чистотата и блясъка на прозорците си, тъй като тази газирана напитка почиства идеално всички петна.

4. Имали сте гости и в двулитровата бутилка от кола е останала неизпита и вече разгазирана част от напитката. Не я изхвърляйте, а разпределете по малко от нея в саксиите с цветя – колата ще „натори“ почвата.

5. През зимата почти не се случва, но е добре да знаете, че при ужилване от пчела, ухапване от комар и дори, ако ви е е „опарила“ медуза в морето, намазване на пострадалото място с Кока-Кола ще успокои бързо болката и паренето.

6. Лесно ли започвате да хълцате? Ако – да, знаете колко е трудно понякога да го спрете. На помощ отново може да ни дойде колата. Направете за няколко секунди гаргара с малко кола и хълцането ще престане.

7. На много от нас се случва да хапнат повече, отколкото е добре за стомаха на парти или на вечеря. Чаша Кока-Кола ще помогне за баланса на pH в стомаха ви и временно ще облекчи киселините и неразположението.

8. Казват, че заледеното стъкло на автомобила се почиства много по-лесно, ако го напръскате с Кока-Кола и я оставите няколко минути да действа. Можете още утре сутринта да изпробвате това – ще си спестите време и усилия.

9. Дори и на най-новите ви тенджери и тигани след няколкократно употреба се появяват тъмни петна. За да добият отново блясък е необходимо само да ги полеете с Кока-Кола и след няколко минути да изтъркате петната с абразивната страна на гъбичката за съдове.

Коментирай