За дома

Къде най-често крием бижутата си

Когато крадец тършува в дома ни, къде търси скъпи вещи и бижута?

18.04.2013г. / 09 12ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Чекмеджето с чорапи е любимото място на хората за криене на пари и бижута, сочат резултатите от проучване във Великобритания, цитирано от „Дейли експрес“. Оказва се обаче, че крадците почти винаги първо се насочват точно към тези „тайници“.

Дори и да осъзнават обаче, че се нуждаят от по-добри скривалища, повечето собственици на жилища не проявяват особено въображение и неизменно крият ценностите си върху гардероба или под леглото.

Над 50 процента от хората в допитването признават, че държат ценностите си на „тайни“ места, на които е много вероятно крадците да ги открият при евентуално проникване в дома им.

Свързани статии

Любимото „скришно“ място на 13 процента от анкетираните е чекмеджето с чорапи. По девет процента от участниците в анкетата споделят, че предпочитаните им тайници са върху гардероба и под леглото. Шест процента пък крият парите и бижутата си под кухненската мивка.

Само 40 процента от жертвите на обир впоследствие са монтирали аларма, докато една трета са се сдобили със специални ключалки за врати и прозорци. Петнадесет процента са си взели куче, вярвайки, че то ще бъде надежден пазач.

„Трябва да проявяваме повече въображение в опитите да опазим ценностите си. Първо и преди всичко е необходимо да направим опит да предотвратим евентуалната кражба с няколко прости охранителни мерки – от заключването на вратите и прозорците до снабдяването със сейф“, коментира пред изданието застрахователят Гарет Лейн.

Новините на всякакви теми са на Dnes.bg.

Коментирай